Auction 29

העותק של בעל ה'מקור ברוך' מסערט ויז'ניץ זצ"ל: ספר ברכי נפשי וטו' שיר המעלות עם באר חיים מרדכי נדפס בחיי המחבר - קלויזנבורג תרפ"ח | 1928 כרוך עם ספר אוצר החיים

The auction will start in __ days and __ hours

Start price: $120

Buyer's premium:

ספר ברכי נפשי "וחמש עשרה שיר המעלות פי’ רש"י ז"ל עם באר חיים מרדכי אשר בעזהש"י פרשתי אני הצעיר חיים מרדכי ראללער אבד"ק ניאמץ" בחיי המחבר – קלוזש קלוזענבורג דפוס וויינשטיין את פרידמאן תרפ"ח | 1928. קטז דף. כרוך עם כתב העת ‘אוצר החיים’ הראשון, שיצא לאור ע"י הרב חיים יהודה עהרענרייך, ללא שער וכמה דפים ראשונים – קלו עמוד. לפי המופיע בחתימת הקדמת המו"ל, נדפס בדעווא תשרי תרפ"ה, אך במפעל מופיע על שנת תרפ"ה מקום דפוס – סאיני. כתמי מים גדולים, וכתמים קלים, שדרה פרומה, כריכה ישנה, מצב כללי טוב. בפורזץ חותמת חשובה ביותר: "ברוך בהה"צ מוהר"י זצללה"ה מוויזניצא חיפה, רח’ בילו 16". בגב דף אחרון הרישום: "משה באב"ד" ראה להלן.

רבי ברוך הגר מסערט ויז’ניץ (תרנ"ה – תשכ"ד) בן רבינו בעל ה’אהבת ישראל’ מויז’ניץ. חבר מועצת גדולי התורה. מכונה על שם ספרו ‘מקור ברוך’ על התורה. היה ת"ח עצום ונסמך לרבנות אצל גדולי התקופה, רבי מאיר אריק ורבי אברהם מנחם מנדל שטיינברג. בזיווג ראשון נישא לבתו של רבי ישכר דב רוקח – המהרי"ד מבעלז, כיהן ברבנות בערים פוילען וקוצמן ובשנת תרצ"ו היה לרבה הראשון של סירט שבבוקובינה, שם הקים את ישיבת ‘בית ישראל ותמכין דאורייתא’ ועמד בראשותה, עד לגירוש היהודים בימי השואה, אז עמד בראש גולת טרנסניסטריה ודז’ורין ועסק רבות בעסקנות ציבורית לרווחת הנדכאים ובהמשך הניצולים, לאחר המלחמה שהה באנטוורפן ולמרות תחנוני התושבים סירב לתפקיד הרבנות, באומרו שחפץ בכל מאודו לעלות לא"י, בשנת תש"ז מימש את חזונו ועלה לארץ ישראל, את משכנו קבע בעיר חיפה, ובהיותו איש חזון נימק רבינו טעמו שברצונו להפריח את השממה הרוחנית ששררה שם, כשמספר שנים לאחר מכן אכן ייסד את שכונת ‘רמת ויז’ניץ’ במורדות הכרמל, היה נואם בחסד עליון ובכל כינוסי אגודת ישראל בה היה חבר נשמע קולו חוצב הלהבות, חיבר מספר חיבורים ביניהם גם אחד מקיף על שו"ע ‘חושן משפט’ אך אלו עבדו לצערנו בצוק העתים בשנות הזעם. נטמן ליד אביו באוהל אדמו"רי ויז’ניץ על יד אביו רבינו בעל ה’אהבת ישראל’.

רבי אברהם משה באב"ד (תר"ס – תש"ם) בן רבי מנחם מנדל באב"ד מגורה הומורה. מצאצאי ה’מנחת חינוך’, רב וראש ישיבה חסידי בבוקובינה ובישראל. תלמידו המובהק של הגאון רבי מאיר אריק מטרנוב, ירש את מקום אביו ברבנות גורה הומורה, לאחר המלחמה בשנת תש"ח, ניסה לעלות לארץ ישראל אך הוגלה לקפריסין, שם שימש כרב במחנה המעצר. לאחר עלייתו לארץ היה בקשרים אדוקים עם מרן ה’חזון איש’. בסביבות שנת תשי"ב התמנה לתקופה לראש ישיבת "יחל ישראל" של חסידות סערט ויז’ניץ בראשות גיסו האדמו"ר רבי ברוך הגר.