מכירה 74

עותקים מיוחסים עם הגהות! נדיר ביותר: תולדות יוסף על מגילות, שני חלקים - מהדורה ראשונה שקלאוו? תקנ"ז | 1797 סדילקאב? תקפ"ו | 1825

המכירה תחל בעוד __ ימים ו __ שעות

מחיר פתיחה: $200

עמלת בית המכירות:

ספר תולדות יוסף, ב' חלקים, "וזה אוד מוצל מאש משלהבת ספר תולדות יוסף הגדול שהוא ביאור גם על כל חמשה חומשי תורה, מארבעה דרכי התורה פרד"ס, חיברו הרב המאור הגדול מוהר"ר יוסף במו' דוב בער אב"ד ומ"ץ דק"ר ליסקאווא, ומשם הורם והיה אב"ד ומ"ץ בק"ק פאריצק, אשר חיבר ספר הקדוש עטרת יוסף ורזין דרזין…".

כרך א בפורמט גדול: 33 ס"מ. כולל ביאור על ארבעה מגילות: קהלת, רות, אסתר ואיכה. לפי השערה נדפס בשקלוב, בשער השנה: תקנ"ז | 1797. מו, ל דפים. בין המספורים מופיע
 שער נוסף לביאור על רות ומגילת אסתר ואיכה.

כרך ב בפורמט קטן: 21 ס"מ. כולל ביאור על מגילת שיר השירים. על גבי השער לא מופיע מקום ושנת דפוס, אך במפעל הבביליוגרפי נכתב כי הודפס ככל הנראה בסדילקוב וע"פ ההסכמות נראה כי היה זה בשנת תקפ"ו | 1825. [3] לד דף.

בספריה הלאומית נמצאים שניהם באוסף נדירים.

ווריאנטים ושינויים!
על חלק ב במפעל הביבליוגרפי נכתב כי: דף [3] בראש הספר (בו "הקדמת הרב המחבר, לקוחה מהקדמה שכתב בחיבורו שעל החומשי תורה") נדפס פעמיים, בשינויים. בהדפסה אחת (כנראה הראשונה) מסתיים העמוד הראשון במילים ’גדולה בתפוצות’ ובהדפסה שניה במילים ’אשר בחיבה’, והמילים ’גדולה בתפוצות’ נדפסו בשורה מיוחדת. יש גם הבדל בקישוט: בהדפסה הראשונה נדפס בסוף העמוד השני ציור של אגרטל עם פרחים (כמו בסוף דף [2]), ובהדפסה השניה נדפס אגרטל מוקף זר (כמו הציור שבשער). העותק שלפנינו תואם לפי תיאור זה את ההדפסה הראשונה של הספר.

ללא כריכות, נקבי ונזקי עש רבים, מצב כללי בינוני-גרוע.

חתימות והגהות!
בדף הפורזץ לחלק א: "התולדות יוסף שייך לה"ה הרבני המופלג ןכןו' מו"ה אבלי אברהם במ"ה יוסף זצ"ל אבעש… מליפלי"?. בדף כג בספירה השנייה הערה ביד בכתב רש"י, משמעותית בה משיג על דברי המחבר. פותחת בר"ת: "אה"י".

בכרך ב רישום בשער קלוש וכן בסוף ההסכמות, מזוהה השם: "יעקב.. צבי..". בשער רישום בעט: "הוגה ושלם". בפורזץ אחורי רישום: "זה הספר שייך לאדמו"ר הק' שליט"א ראבינאוויטש קאנטיקאזאקי" – הכוונה למי מאדמו"רי קאנטיקוזיבה, ככל הנראה להאדמו"ר רבי פנחס רבינוביץ' מקנטיקוזובה (תרכ"א – תרפ"ב) מגדולי האדמורי"ם באוקראינה. בן רבי יצחק יואל מליניץ ומצאצאי רבי גדליה מליניץ תלמיד הבעש"ט. חיבר "אהבת ישראל" שאבד ו"עבודת יצחק" – בכתב יד. בניו רבי יעקב ישראל – אדמו"ר בתל אביב, רבי מנחם נחום אדמו"ר בחיפה, רבי שמואל אברהם – אדמו"ר בזולקווא.