"דפוס זה עולה ביקר ערכו, בהוספותיו ובהגהותיו על כל הדפוסים שקדמוהו והוא היה ליסוד מוסד לכל הדפוסים שבאו אחריו עד היום הזה וממנו הדפיסו" (רפאל רבינוביץ – מאמר על הדפסת התלמוד עמ' 98)
כרך תלמוד בבלי עם מסכתות מנחות בכורות. בדפוס השותפים שמואל מרקיס ורפאל די פאלאשיוש – פרנקפורט דמיין ת"פ | 1720. קטו, סג דף. שער נפרד לכל מסכת. סטפנסקי ספרי יסוד מס' 42 ראה להלן.
מעלת הדפוס!
דפוס זה נמנה בין שלשת הדפוסים החשובים מאז הדפסת התלמוד: בומבירגי, פרנקפורט, האלמנה והאחים ראם וילנה.
המעלה שבש"ס זה היא שהוא נדפס על פי הגהותיו של הגאון רבי יוסף שמואל מקראקא ונוספו בו אלפי ציונים ומראי מקומות ועוד מעלות רבות. על מהדורה זו כותב ה"דקדוקי סופרים": "דפוס זה עולה ביקר ערכו, בהוספותיו ובהגהותיו על כל הדפוסים שקדמוהו והוא היה ליסוד מוסד לכל הדפוסים שבאו אחריו עד היום הזה וממנו הדפיסו…".
המדפיס כאן מודה בשער להמדפיס יששכר בערמן מהלברשטט אשר הדפיס את תלמוד בבלי בפרנקפורט דאדר תנ"ז, על שנתן לו רשות להדפיס ש"ס זה למרות שעדין לא הסתימה תקופת האיסור שהטילו הרבנים שלא להשיג את גבולו. המדפיס החל להדפיס את הש"ס בשנת תע"ז באמשטרדם עד מסכת כתובות, ולאחר מכן המשיך את ההדפסה בפרנקפורט דמיין. לאחר סיום הדפסת הש"ס חזר המדפיס והדפיס בפרנקפורט שוב את המסכתות הראשונות שהדפיס כבר באמשטרדם.
שדרת בד, כתמים ובלאי, נזקי עש, מצב כללי בינוני.
חותמות: "חותם בית המדרש במושבה מזכרת בתיה היא עקרון". רישומים מזרחיים רבים בשער ובגוף הספר – לא נבדקו לעומק.