מכירה 69

פריט 116:

לקוטי מוהר"ן עם ציור הציון והשער הירוק - בדפוס רבי יהודא ציגלמן - הוצאת ברסלב ווארשא תרפ"ד | 1924

המכירה תחל בעוד __ ימים ו __ שעות

מחיר פתיחה: $100

עמלת בית המכירות:

ספר ליקוטי מוהר"ן, מהדורה שביעית בבית הדפוס החסידי שע"י רבי אהרן יהודא ציגעלמאן בווארשא – הוצאת ברסלב תרפ"ד | 1924. (קמא): [1], ד, קמא, [1] דף. תנינא: [2], נא, [9] דף.

בכל חלק מופיע שער נוסף נאה בדיו ירוקה עם פרט-שנה: ה’ל’א’ ז’ה’ נ’ח’ל’ נ’ו’ב’ע’ מ’ק’ו’ר’ ח’כ’מ’ה’ [תרפ"ג]. ובגבו איור הציון הקדוש בדיו ירוק. בסופו נוספו "שיחות ממעלת תורתו וספריו הק'" ואחר המפתחות רשימות "שמות הפרענומעראנטען" הלא הם החתומים הרבים שהתנדבו להוצאות ספר זה טרם צאתו לדפוס, בהם ניתן למצא מסלתה ושמנה של יהדות פולין החסידית בעת ההיא. המעניין במיוחד כאן שרבים מהם בחרו לרשום את שמם ושם אמם להזכרה.

בדברי קורות ימי אנ"ש ברסלב, רשום בעט זהב אודות השמחה הגדולה ששררה בהדפסת מהדורה זו. היה זה הפעם הראשונה שנדפס הספר הק' בפולין החסידית. לכבוד המאורע ביום ל"ג בעומר באותה שנה התקבצו חסידי ברסלב רבים מכל עיירות האזור ובאו לשטיבל דחסידי ברסלב ברחוב דזשלינה 43 בווארשא. משך כשני שעות רקדו ההמון לצלילי מנגינת השיר "בך רבינו נגילה" ולאחר מכן נטלו ידים לסעודת מצוה מתובלת בדרשות ושיחות על רבינו ותורתו… ("עמודי אור" – פרקי הוד מעולמם של חסידי ברסלב בפולין).

רפיון מועט בחיבורים, נקבי עש בודדים, כתמים, מצב כללי טוב.

תיקונים אחדים ביד בשולי הגיליון. חתימות וחותמות: "מרדכי רייזמאן".

דפוס ציגלמן!

החסיד הנודע רבי אהרן לייב ציגעלמאן – התקרב לאורה של ברסלב באמצעות המשפיעים רבי יצחק ברייטער ורבי שלמה גבריאל. לאחר פטירתו של רבי שלמה גבריאל אף שימש כמשפיע בקהילה ובית המדרש של חסידי ברסלב בווארשא וליווה את החבורה בווארשא בימי הפורענות של מלחמת העולם הראשונה. משנת תרע״ב בערך, קירב רבים לעבודת השי"ת, התכתב עם אנ"ש מכל קצוות הארץ, ביסס בית מדרש בוורשה, יסד יחד עם חשובי אנ"ש בפולין את הקיבוץ הקדוש שבראש השנה בלובלין, הרצה שיעורים יום יום, תמך כלכלית בגדולי אנ"ש והפיח רוח חיים בכל הקשור לחסידות ברסלב.

נדבך מיוחד בקורות חייו הוא הדפסת והפצת ספרי תורת רבנו מוהר"ן לאלפים ולרבבות. לפי חישוב זהיר שעשו אנ"ש זכה להדפיס עד שנת תרצ"ו שבעים וחמש אלף כרכים מספרי חסידות ברסלב אותם הפיץ. את הספרים הפיץ במחיר אפסי ממש ולפעמים אף בחינם, כשלעיניו המטרה האחת והיחידה – לפרסם את תורת רבינו ז"ל בעולם! שעל כן הוא נקלע לחובות עצומים, שהסתכמו במאות רבות של זהובים. ניצל ר' אהרן לייב כל פינה של גמ"ח, וכל אפשרות קטנה של קבלת צדקה או הלוואה מאנ"ש וממכריו. ובמשך זמן קצר, שוב לא השיג הלוואות במטבע מקומי ולווה במטבע זר ששערו עלה מיום ליום – דבר שרק הגדיל את חובותיו.