מכירה 60
פריט 58:
ספר כרם שלמה, חידושים הלכתיים על סדר השולחן ערוך מרבי שלמה הס אב"ד דרעזניץ. חלק יורה דעה – מהדורה ראשונה פרשבורג ת"ר | 1840. בסופו: דרוש יקר מבעל שפתי כהן [הש"ך] על כמה מעלות טובות וכו' מהגדה של פסח, ושאילת רב לתלמיד לחידודי. סז דף. שערים נוספים חלקיים. הסכמה מאת גדולי אשכנז ביניהם רבינו החתם סופר מימי כהונתו ברבנות פרנקפורט.
כריכה מקורית פגומה ובלויה, כתמים ובלאי, נזקי עש מעטים ממוקדים, מצב כללי בינוני.
בגב הכריכה, בשער ובגוף הספר מופיעות 3 פעמים חתימת ידו הקדושה של רבי זונדל מסאלנט ועל ידם הקדשתו הידועה "עבור מדרש מנחם ציון" (ראה להלן). בגוף הספר מספר הגהות בכתב יד. יצוין שבעוד שהקדשתו מצויה בספרים רבים, הרי שחתימתו הנה נדירה יותר, כפי הנראה ספר זה היה בבעלותו של רבינו ואחר זמן הקדישו לבית הכנסת חורבת רבי יהודה החסיד, ועל כן בכל מקום שציין את שמו קודם, רשם אח"כ לצדו את ההקדשה בכדי לגלות על בעלותו החדשה של העותק.
הגאון רבי יוסף זונדל מסלאנט (תקמ"ו – תרכ"ה) מייסד תנועת המוסר ורבו של רבי ישראל מסלנט. דיין של העדה האשכנזית בירושלים. למד בישיבת וואלוזין המפורסמת מפי רבי חיים מואלוז'ין, לאחר פטירת רבו, עבר לפוזנה ללמוד מפי רבי עקיבא איגר, את דרכי לימודו ושיטתה היחודית.
לרבינו הייתה גם ידיעה רבה בתחום ההנדסה, ובקיאות רבה בחשבון. כמו כן שלט בשפות רבות והיה בקיא בהיסטוריה הכללית והיהודית. הוא התעניין בדקדוק ובמסורה, חיבר כללים שונים בדקדוק, המתאימים לכללי הדקדוק של הגר"א. רבי זונדל העריך מאוד מקצוע זה, מפני שראה בו כנראה צורך בהבנה מדויקת בלימודים. בכל ספרי 'חורבת רבי יהודה החסיד' מקום תפילתו של רבינו היה נוהג הוא לכתוב, "למדרש מנחם ציון" כפי שניתן לראות בעותק זה.
שתף את הלוט: