ספר כל בו, מיסודות ספרי ההלכה והמנהגים מתקופת הראשונים, שם מחברו לא נודע (ראה להלן). מהדורה מוקדמת בדפוס זורזי די קבאלי – ויניציאה שכ"ז | 1567. ד, קנח דף. שגיאה בדף סו (ראה בפירוט בהמשך)
בספרייה הלאומית נמצא באוסף נדירים. שער בתחריט נאה.
בהלכות עבודה זרה השלמות בכתב יד של השמטות הצנזורה, ספר זה נדפס עם שורות רבות ריקות בהלכות אלו לאחר שנמחקו ע"י הצנזור שעבר על הספר טרם הדפסתו, יצוין כי כדי לחמוק מהשמטות נוספות בכותרות נכתב "הלכות ע"א" [עבודת אלילים] ולא ע"ז כמקובל.
בדף אחרון רישום נוסף ארוך במיוחד בכתב יד שונה קצת אולי של כותב אחר עם "מה שנשמט מדף…" – בעותק זה דף סא מופיע פעמיים – עם
טעות דפוס נדירה וצד ב' שלו אינו תואם את צדו הראשון ואינו המשך שלו, צד א' שלו תואם כהמשך לדף ס' ואילו צד ב' שלו תואם למיקומו השני לפני דף סז. הטעות אשר במיקום הראשון מופיעה גם בעותק שבספרייה הלאומית ואילו הטעות במיקום השני מיוחדת לעותק זה וכתב היד אשר בסוף הספר הינו השלמה של העמוד החסר.
כריכה מאוחרת מפוארת, משופשפת. שער ו-3 דף נוספים משוקמים, קרע בשולי דף אחד, סימני שימוש, נזקי עש ממוקדים על משך קבוצות דפים בשולים, כתמים, מצב כללי טוב.
רישום אשכנזי עתיק בדף הראשון: "שייך לי הק' יוסף גוגנהיים…". בשער חתימה מזרחית: "יאושע שונינה" – ככל הנראה
מדובר ברבי יהושע שונינו מתלמידיו של המהר"ם בן חביב אותו גם הזכיר בספרו "גט פשוט" (ראה ארזי הלבנון עמוד 847) בנוסף הערה אחת קטנה בכתב ידו, וככל הנראה גם ההשלמות בכתב יד הם בכתב ידו.
ספר כלבו, הוא ספר הלכה יסודי, שנתקבל מאוד בתפוצות ישראל. הספר עוסק בענייני: ברכות, תפילות, מנהגי שבתות וחגי ישראל ומועדיו, נישואים, ענייני ממון, הלכות מזון ומנהגי אבלות. כן נכלל בספר אחד הביאורים המוקדמים ביותר להגדה של פסח. הספר יוחס לריב"ש, ואילו החיד"א דוחה אפשרות זאת. יש אומרים כי רבי אהרון הכהן מלוניל – הרא"ה כתב את הכלבו, בספר קורא הדורות כותב שיש אומרים שאשה חכמה כתבה את הספר.