כל ארבעת חלקי ספר הלבוש – חיבורו של הגאון רבי מרדכי יפה על ארבעה טורים. המחבר אשר חי במאה ה-15 קראם על סדר הפסוק מסוף מגילת אסתר "ומרדכי יצא מלפני המלך בלבוש מלכות תכלת וחור ועטרת זהב גדולה ותכריך בוץ וארגמן והעיר שושן צהלה ושמחה" וכל חלק מחיבורו כינה על שם אחד מלבושי מרדכי היהודי אשר שמו כשמו, ואכן זכה חיבורו זה להתקבל כאחד ממקורות הפסיקה ההלכתית ועד היום מכונה הוא על שמם "בעל הלבושים" זי"ע.
נדפסו בדפוס ר' משה בן בצלאל כ"ץ פראג.
כרך ראשון נדפס בחיי המחבר שייך לסט אחר שנדפס בשנת שס"ט ואילו ג' כרכים נוספים נדפסו בשנת שפ"ג-ד. נכרכו מחדש בכריכות מפוארות ונאות.
בספרייה הלאומית נמצאים כולם באוסף נדירים.
כרך א': לבוש התכלת [והחור] חלק ראשון [ושני] על טור אורח חיים. נדפס בשנת שס"ט | 1609. פב, פג-רמז דפים. בעותק זה חסר השער המקדים לכל הסט שנמצא בחלק מהעותקים, ואילו השער השייך ללבוש התכלת נכרך בהתחלה.
לא הצלחנו לבדוק בוודאות עקב נדירותו של העותק שאינו מופיע בספריות השונות.
כרך ב': לבוש עטרת זהב על טור יורה דעה, "והוא הלבוש השלישי". נדפס בשנת שפ"ד | 1624. קעד דפים.
כרך ג': לבוש הבוץ והארגמן על טור אבן העזר, "והוא הלבוש הרביעי". נדפס בשנת שפ"ג | 1623. קח דפים.
כרך ד': לבוש עיר שושן על טור חושן המשפט, "והוא הלבוש החמישי". נדפס בשנת שפ"ד | 1624. קצב דפים.
כריכות חדשות מפוארות, שערים משוקמים מקצועית, הדבקות ושיקומים בדפים רבים – לעתים מחסרים מהטקסט, קרעים וסימני שימוש, כתמים, מעט נזקי עש, מצב כללי טוב.
בשער כרך א' רישום המעיד כי
עותק זה היה בבעלותו של הגאון רבי ישראל משקלוב זי"ע –
צעיר תלמידי הגר"א, רבה של קהילת הפרושים בירושלים (יתכן ואף בעצם כתב ידו). רישום עתיק נוסף: "קנין כספי זאב וואלף בן הר"ר גבריאל שליט"א מפירדא" – לא נבדק לעומק. חותמות מטושטשות עם השם: "ישראל בן יצחק צבי רובינשטיין אמריקנער" – ישנה מצבה בהר הזיתים שתיאורה מתאים לשם שעל חותמת זו.
בנוסף בשער חתימה בכתב סופר אמן: "צבי סופר" – בהלכות תפילין בתחילת הלכות "דקדוק כתיבתן וטעם תמונת האותיות ע"ד הקבלה" מופיעה הערה מעניינת הפותחת:
"אני השפל צבי סופר סת"ם בלא"א הרב מו"ה שלום שכנא מגיה נ"י מסקידל…" ובה כותב שצורת האותיות בזה הספר אינן מדויקות ולכן
לצד כל אות המופיעה בדפוס הוסיף הוא בכתב ידו את הצורה הנכונה "עפ"י הקבלה" כלשונו (ראה תמונות). מדובר ברבי צבי הירש סופר יעלין מסקידל בן רבי שלום שכנא. לימים ממונה כולל הוראדנא בירושלים, היה חמיו של רבי עקיבא פרוש אבי משפחת גליקמן-פרוש הנודעת ואחיו של הגאון בעל "יפה עינים" על הש"ס. יתכן וההערות הנוספות המופיעות בעמודים אלו הנן פרי ידו.
מלבד זאת מספר הערות תיקונים והגהות נוספים בשולי הגיליון במספר סוגי כתב ועל פני כמה תקופות, חלקם משמעותיות. אחת בשם "הגר"צ קאלישער ז"ל" – לא עלה בידינו לברר למי מבעלי העותק שייכים הגהות אלו.
בשער כרך ב' רישום: "קנה קניתי לה' צבאות אהרן במוהר"י זצללה"ה" בגב השער
רישומי לידה ופטירה מתוארכים בין השנים:
שצ"ג עד שנת תי"ב. וחתימה: "נאום צבי בן א"א ישראל שליט"א" – לא נבדקו לעומק.
בגב השער לכרך ג' ישנו
רישום עתיק המעיד כי עותק זה היה בבעלותו של הגאון רבי גרשון חיות זי"ע אב"ד ניקלשבורג ומורביה כולה. מגדולי דורו. מ"מ ברבנות של הגאון האדמו"ר רבי שמעלקא מניקלשבורג זי"ע. ברישום זה נכתב כי רבנו ציווה קודם מותו להביא את כל ספריו לבית אלוקים לתועלת הרבים.
בכרך ד': בגוף הספר תיקונים רבים והגהות עתיקות קצרות בשולי הגיליון, ניכר כי ת"ח בעל שיעור קומה הגה בספר זה וסימן את השגותיו. – לא נבדקו לעומק.