מכירה 35
פריט 209:
מכתב על נייר רשמי, בכתב ידו וחתימתו של האדמו"ר רבי אליעזר הגר מוויז'ניץ בעל ה'דמשק אליעזר' זי"ע. מתאריך כח תמוז תש"ד – לקראת סוף המלחמה מעט אחרי עלותו ארצה, ממוען אל "כמוה"ר דוד שיחי'" במהלכו מתעניין הרבי ומזכיר על פרטים טכניים שונים כמו המשכנתא שצריך לסדר וסכומים שקיבל מאנשים, מעבר לדף כתב כמה תיבות לא מובנות, כפי הנראה רמז מסוים לנמען כפי שהיה נוהג לעשות בימים ההם מחשש עינא בישא, בסופו כותב: "ראיתי היום הבש"ט מאונגארי' וכעת צריכין לשאוג בקול גדול עד לשמים להרבות הצערטיפיקאטים עבורם. והשי"ת ירחם על שארית פליטת עמו ישראל". לגבי המצב ראה תמונה.
מכתב זה כנראה ממוען אל ר' דוד אפל ז"ל מת"א אביו של עו"ד שמואל אפל נ"י, נשלח מחיפה היות ולפי הידוע שם שהה רבינו בתקופה זו, וכמו שפותח את המכתב: "האוויר פה הוא צח וטוב למאוד, והנני מתענג פה בטוב". מוזכרים בו ר' ניסן לב טוב מחסידי ויז'ניץ בחיפה ור' צבי הערשיל ויזלמן מחסידי ויז'ניץ בת"א, כן מוזכר בו ר' יעקב שכטר בעל האכסניא של רבוה"ק בתל אביב ואבי משפחת שכטר הענפה מחסידי גור. [תודות לחיים מאיר אוביץ על עזרתו הרבה]
האדמו"ר רבי אליעזר הגר בעל ה'דמשק אליעזר' מויז'ניץ (תרנ"א – תש"ו) בן האדמו"ר בעל ה'אהבת ישראל' מויז'ניץ זי"ע. מצד אמו נכד ה'אמרי נעם' מדז'יקוב. היה ת"ח מופלג, אדמו"ר וראש ישיבה בוויז'ניץ. נסמך להוראה ע"י הגאונים המהרש"ם מבערז'אן ורבי שמואל אנגל מרדומישלא. נסמך לרבנות ע"י הגאון רבי אברהם מנחם שטיינברג בעל "מחזה אברהם". בשנת תרפ"ב הוכתר כרבה של ויז'ניץ בחיי אביו, ושנה לאחר מכן הקים את "ישיבת ויז'ניץ" בעיירה ועמד בראשה. לאחר פטירת אביו בתרצ"ו החל לכהן כאדמו"ר. בשנת ת"ש נמלט מוויז'ניץ שנכבשה על ידי הרוסים והתיישב בטעמשוואר.
בהיותו אוהב ישראל עצום מסר נפשו להצלת אחיו הנדכאים, במשלוחי מזון והצלה למען היהודים שהוגלו לביצות טרנסניסטריה שבראשם עמד אחיו בעל ה'מקור ברוך' מסערט ויז'ניץ, לשם כך מכר את כל רכושו, בחסדי ה' הצליח להימלט ולעלות לארץ ישראל בכ"ו בניסן תש"ד, או אז הקים את ישיבת ויז'ניץ בתל אביב. לאחר מספר חודשים העמיד בראשותה את אחיינו, הרב משה יהושע הגר [לימים האדמו"ר בעל ה'ישועות משה' מויז'ניץ]. זמן קצר לאחר עלייתו לקה במחלה ושהה במלון באב"ד בירושלים, עד לפטירתו בב' באלול תש"ו. נקבר בהר הזיתים סמוך לאוהל אדמו"רי רחמסטריווקא, רבינו לא הותיר אחריו צאצאים ולאחר פטירתו התחלקו חסידיו בין אחיו האדמו"רים, שעלו לארץ לאחר מכן. על שמו נקראו רחובות בבני ברק וברחובות.
שתף את הלוט: