מכירה 62
פריט 209:
כרך עם שני חיבוריו של הגאון החריף רבי עוזיאל מייזליש מריטשוואל ואוסטרובצה זי"ע תלמיד הבעש"ט הק' והמגיד ממעזריטש. שניהם בהוצאת אחיינו של המחבר רבי נתן מאיר מייזליש.
1. ספר עץ הדעת טוב, על מסכת כתובות, מהדורה ראשונה – וורשא תרכ"ג | 1863. סא דף. סטפנסקי חסידות 468. דף אחרון מוסף בצילום. הסכמות מאת רבני וורשא ולובלין ואדמו"רי פולין: ה"חידושי הרי"ם" מגור, רבי יעקב דוד מאמשינוב, רבי יעקב ארי' מראדזימין, רבי לייבל אייגער מלובלין – זי"ע. שיר נאה אחר הקדמה ארוכה מאת המו"ל הנ"ל.
2. ספר תפארת עוזיאל "הנקרא בשם עץ הדעת טוב", דרושים ומשלים על פסוקי נ"ך וחמש מגילות ואגדות חז"ל. מהדורה ראשונה – וורשא תרכ"ג | 1863. [בשער פרט השנה יוצא: תרכ"ב[!] מה שכמובן אינו הגיוני היות והשנה הלועזית היא 1863, והתאריך העברי יכול רק להקדים בשנה ולא לפגר. ובאמת תאריך ההסכמות הוא תרכ"ג] [5], ז-נג דף במקור, בעותק זה חסרים 2 דף מן ההתחלה ודף ט. סטפנסקי חסידות 636. תחת הכותרת: "הסכמות מגאוני וצדיקי עסטרייך" מופיעות הסכמותיהם של ה"דברי חיים" מצאנז, רבי שמעון סופר מקראקא ורבי יוסף שאול נתנזון מלבוב ועוד צדיקים זי"ע.
כריכה חדשה מנוקבת עש, נקבי עש בספר, כתמים, מצב כללי טוב.
המחבר הגאון רבי עוזיאל מייזליש (תק"ד – תקמ"ו) בן רבי צבי. היה מחשובי תלמידי הבעל שם טוב הק', ולאחר הסתלקותו הסתופף כמו רוב התלמידים בצלו של המגיד ממעזריטש, על פי פקודתו חיבר את הספר "תפארת עוזיאל". היה מראשוני מפיצי תורת החסידות בפולין.
בשער חיבורו למסכת שבת (לעמברג תרמ"ו) נכתב אודותיו: "היה מוסמך מכל הגאונים והצדיקים… והיו חרדים לשמוע קול דבריו… עמיתו וחבירו של הגאון הקדוש בעל הפלאה ואחיו הגאון הקדוש רבי שמעלקא [מניקלשבורג] והגאון הקדוש רבי אלימלך מליז'ענסק, רבי זושא מאניפולי ורבי לוי יצחק מברדיטשוב… והעידו כולם עליו שלא טעם טעם חטא מעולם וקרא לו בשם הנאה לו והוא נאה לשמו 'עבד ד" כי עבד נוטריקון 'עוזיאל בן דרעזיל'…".
שתף את הלוט: