מכירה 72
פריט 244:
ספר לקוטי הלכות על שו"ע יורה דעה, "והוא חיבור יקר ונפלא על שו"ע יו"ד בדרושים יקרים ומוסר השכל" מאת התלמיד הגדול רבי נתן שטהרנהרץ זצ"ל בהוראת רבו – רבינו ננמ"ח זיע"א. "לבאר ולחדש בכל הלכה משו"ע למצוא סמך וטעם בכל הלכה בדרך חכמת האמת ומוסר השכל ועצות נפלאות ונוראות והתחזקות עצום ונשגב… שיתחזק כל אדם להתקרב להשי"ת…".
הובא לדפוס ע"י (ובבית הדפוס החסידי שע"י) רבי אהרן יהודא ציגעלמאן – ווארשא תרצ"ד | 1934. [2], ד, [2], 240 עמודים. שולים נאים. כריכה מקורית יציבה, הדבקות אחדות, כתמים קלים, סימניה, מצב כללי טוב.
הקדשה מספרת!
בראש השנה, חסידי ברסלב בפולין שלא זכו להגיע לציון הק' באומן התקבצו בקיבוץ הגדול בישיבת חכמי לובלין בראשותו הגאון רבי מאיר שפירא זצ"ל אשר נתן בחפץ לב את היכל ישיבתו לשם כך. היה זה הקיבוץ הגדול ביותר בפולין בפרט ומחוץ לאומן בכלל. בז' בחשוון תרפ"ד מעט יותר מחודש אחר ראש השנה, שבק רבי מאיר שפירא חיים פתע למגינת כל לב, סמוך לפטירתו נדפס ספר זה. כאות הוקרה הדפיסו מעבר לשער הקדשה לזכרו: "למזכרת נצח… בצל כנפי הצדיקים האמתיים.. נשמת הרב… יוצר לימוד דף היומי מייסד ומנהיג 'ישיבת חכמי לובלין'… מוה"ר יהודה מאיר… שפירא אב"ד דק"ק לובלין… בעבור שפעל ועשה בהרמת כבוד הצדיק האמת אדמו"ר מוהר"ן זצ"ל מברסלב בסיועו לכלל אנ"ש בכל יכלתו. ובפרט בחיבה יתירה אשר הראה לנו שהזמין בכל שנה את ביהכ"נ דיח"ל עבור הקיבוץ של אנ"ש…".
הקדשת המדפיס!
העותק שלפנינו מיוחס עוד יותר משום שאותו הקדיש המדפיס רבי אהרן ליב ציגעלמאן בעצמו להיכל הישיבה ואף רשם הקדשה בכתב ידו בדף הפורזץ: "מנחה היא שלוחה לבית עקד הספרים דישיבת חכמי לובלין מאת הקיבוץ חסידי ברסלב בפולין יום ועש"ק ג' שבט (נדרים ס"ו) [הסוגריים במקור ונועדו לציין את הדף היומי של אותו יום שהפך לחלק מסדר יומם של חסידי פולין] תרצ"ד החותם בשם כל הקיבוץ אהרן ליב ציגעלמאן מווארשא".
ציגלמן בית הדפוס!
החסיד הנודע רבי אהרן לייב ציגעלמאן – התקרב לאורה של ברסלב באמצעות המשפיעים רבי יצחק ברייטער ורבי שלמה גבריאל. לאחר פטירתו של רבי שלמה גבריאל אף שימש כמשפיע בקהילה ובית המדרש של חסידי ברסלב בווארשא וליווה את החבורה בווארשא בימי הפורענות של מלחמת העולם הראשונה. משנת תרע״ב בערך, קירב רבים לעבודת השי"ת, התכתב עם אנ"ש מכל קצוות הארץ, ביסס בית מדרש בוורשה, יסד יחד עם חשובי אנ"ש בפולין את הקיבוץ הקדוש שבראש השנה בלובלין, הרצה שיעורים יום יום, תמך כלכלית בגדולי אנ"ש והפיח רוח חיים בכל הקשור לחסידות ברסלב.
נדבך מיוחד בקורות חייו הוא הדפסת והפצת ספרי תורת רבנו מוהר"ן לאלפים ולרבבות. לפי חישוב זהיר שעשו אנ"ש זכה להדפיס עד שנת תרצ"ו שבעים וחמש אלף כרכים מספרי חסידות ברסלב אותם הפיץ. את הספרים הפיץ במחיר אפסי ממש ולפעמים אף בחינם, כשלעיניו המטרה האחת והיחידה – לפרסם את תורת רבינו ז"ל בעולם! שעל כן הוא נקלע לחובות עצומים, שהסתכמו במאות רבות של זהובים. ניצל ר' אהרן לייב כל פינה של גמ"ח, וכל אפשרות קטנה של קבלת צדקה או הלוואה מאנ"ש וממכריו. ובמשך זמן קצר, שוב לא השיג הלוואות במטבע מקומי ולווה במטבע זר ששערו עלה מיום ליום – דבר שרק הגדיל את חובותיו.
בנוסף רישומים שונים בדפי הפורזץ, ככל הנראה מעשה שובבות של נערי חמד בישיבה הקדושה. וחותמות: "בית עקד ספרים בישיבת חכמי לובלין לובלין…".
שתף את הלוט: