מכירה 72

פריט 114:

משפחת הרבנים לבית קוק: שש עשרה קבלות שונות של ישיבת מרכז הרב - חתומות בחתימת ידם של הגאון רבי צבי יהודה הכהן קוק, בן מרן הראי"ה זצ"ל וגיסו הרב שלום רענן זצ"ל

המכירה תחל בעוד __ ימים ו __ שעות

מחיר פתיחה: $100

עמלת בית המכירות:

שש עשרה קבלות של ישיבת מרכז הרב, משנים שונות – ארבעה מהן חתומות בחתימת ידו של הגאון רבי צבי יהודה הכהן קוק, ראש ישיבת מרכז הרב – שתים עשרה מהם חתומות בחתימת ידו של הגאון הרב שלום נתן רענן חתנו של מרן הראי"ה קוק, ושותפו של גיסו הרצי"ה בניהול הישיבה.

הרב הרצי"ה וגיסו הרב רענן, היו ידידים אידיאולוגים וחברים קרובים ביותר, וניהלו במשותף את ישיבת מרכז הרב. עוד בחייו של מרן הראי"ה קוק, עזרו הגיסים למרן בעבודת הקודש, בניהול הישיבה ובהדפסת הכתבים. בהוראת מרן הרב קוק, החל הרב רענן לומר את השיחה בישיבה בשבת, בזמן שלש סעודות. לאחר פטירת מרן הרב קוק ניהלו שני הגיסים יחדיו את ישיבת מרכז הרב.

גדלים שונים, מצבים שונים, לרוב טובים.


הגאון הרב צבי יהודה הכהן קוק (תרנ"א – תשמ"ב) כונה 'הרצי"ה', בנו וממלא מקומו של אביו הק' מרן אברהם יצחק הכהן קוק זלה"ה. היה המנהיג הבולט של הציונות הדתית במשך קרוב ליובל, והתהווה את דרכה, בשלל שאלות ובעיות אשר עמדו על הפרק. חיבר ספרים רבים, מהם אשר נדפסו על ידו בחייו ומהם אשר נדפסו לאחר פטירתו.


הגאון רבי שלום נתן רענן (תר"ס – תשל"ב) חתנו של מרן הרב קוק זצ"ל. למד באירופה בישיבות פונביז' וסלבודקא. עלה לארץ בגפו והתגורר כבחור בביתו של הרב המופלא רבי דוד כהן (הנזיר…). לאחר זמן מה, נכנס ללמוד בישיבת מרכז הרב. שם הכירו מרן הרב קוק ולקחו כחתן לביתו. כאמור, עוד בחייו של חותנו החל הרב רענן למסור את השיחה המוסרית בשעת סעודה שלישית בישיבה, ולאחר פטירתו של מרן זלה"ה, החל לשמש גם כר"מ בישיבה. רבים מראשי הישיבות והרבנים כיום בציבור הדתי הינם מתלמידיו.