מכירה 65
פריט 56:
ספר הזהר להתנא האלוקי רבי שמעון בר יוחאי זיע"א. ספר שמות. ווריאנט: נדפס עם (שער נפרד) "ספר יהל אור, נודע בשם הדרת קודש" – ביאור על הזוהר מאת החסיד הגר"א מווילנא זי"ע, ונלווה אליו נפש דוד מאת הרד"ל. נדפסו גם בנפרד באותה שנה. מהדורה ראשונה לפירוש הגר"א – ווילנא תרמ"ב | 1882. [2], ב-רעח דף. וינוגרד גר"א מס' 676 677. מספור הדפים ליהל אור אינו מופיע ברישומים באופן ברור לווריאנט זה אשר נדפס יחד עם הזוהר עצמו.
שער ליהל אור קרוע מעט בשוליו, כתמים, מצב כללי טוב. כריכת חצי עור חדשה נאה.
בשער 2 חותמות (מטושטשות) המעידות כי עותק זה היה בבעלותו של הגאון רבי נפתלי צבי יהודה ברלין המכונה "הנצי"ב" מוואלוזי'ן זצ"ל (תקע"ז – תרנ"ג) בן רבי יעקב. מגדולי התורה הנודעים ביותר במזרח אירופה במאה ה-19. במשך כארבעים שנה עמד בראשות אם הישיבות – ישיבת וולוז'ין. תפקיד אותו ירש מחמיו הגאון רבי איצלה מוולאז'ין זצ"ל. היה חותנו זקנו של הגר"ח מבריסק זצ"ל. חיבר: פירוש "העמק שאלה" על השאילתות, ו"העמק דבר" על התורה, "רנה של תורה" על שיר השירים, "מרומי שדה" על הש"ס, ושו"ת "משיב דבר".
כמו"כ 2 חותמות מחוקות כמעט בשער ואחת נוספת ברורה יותר (בגב השער של יהל אור) של בנו הגאון רבי חיים ברלין מוואלוז'ין. שימש כרבה הראשי של מוסקבה, וכראש הישיבה המפורסמת ביותר בעולם, ישיבת וולוז'ין המכונה 'אם הישיבות'. בשנת תרס"ו עלה לירושלים, ולאחר פטירת רבי שמואל מסלנט הוכר בסמכותו וגדולתו התורנית כרבה של העדה האשכנזית בירושלים, למרות שסירב לקבלה באופן רשמי.
בסוף הספר מראי מקומות בכתב ידו של רבי חיים ברלין
שתף את הלוט: