מכירה 50

פריט 009:

לוח כסף עם פלאקים נדירים בעבודת בצלאל מקורית וייחודית - הקדשה למאיר וויסגל ירושלים שנות ה-40

המכירה תחל בעוד __ ימים ו __ שעות

מחיר פתיחה: $8,500

עמלת בית המכירות:

לוח כסף מפואר, המשלב פלאקים נדירים שנעשו ע"י מכון לאמנות בצלאל ירושלם.


במרכז עיגול בעבודת תבליט מרהיבה המתאר איכר מנהיג צמד בקר לחרישה, והכיתוב: "בצלאל ירושלם". בצמוד לו משובצים שני אבני חן כחולות. מתחתיו מופיע בחריטה: "לוח זה הוא תשורה למר מאיר וויסגל בהוקרה ותודה על עבודתך המסורה תרומתך לחזון הציוני החלוצי".

משני הצדדים מולחמים פלאקים נוספים המגלמים עבודות אדמה, ובתחתית אחד נדיר עם התיאור המקראי של "המרגלים" – תבליט נדיר שיוצר קודם ע"י בצלאל בשנות ה-20 מנחושת. ומעל הכל תבליט גדול "מגדל דוד" עם הכיתוב בעברית ולועזית.

גב הלוח מחופה קטיפה, מדבקה מאחור פגומה עם הכיתוב: "…מאיר וויסגל ז"ל מכון וייצמן למדע 1988 מכירת האוסף".

פריט יפהפה נדיר וייחודי – שנות ה-40 בקירוב. משקל: 2480 גרם. 36X41 ס"מ. מצב כללי טוב מאד.

מאיר וולף וייסגל (Meyer Wolfe Weisgal; 1894 – 1977) נחשב לאחד מן האבות המייסדים של מכון ויצמן למדע, כיהן כנשיאו ויו"ר הוועד הפועל שלו. נודע בכישוריו בתחום גיוס הכספים והאדמיניסטרציה וכן כיד ימינו של ד"ר חיים ויצמן. וייסגל היה תועמלן של התנועה הציונית ושל מוסדות היישוב בקרב יהודי ארצות הברית.

במקביל לפעולתו במכון ויצמן, ולאורך כל חייו, עסק מאיר וייסגל בפעילות ציבורית ענפה בין היתר בהקמת הבונדס לישראל יחד עם הארי מונטור, בפעילות ביטחונית ופוליטית ואף בסיוע בהפקת הסרט "אקסודוס", אשר נעשתה בישראל. וייסגל אף הופיע למספר שניות בסרט בדמותו של בן-גוריון, בסצנת הכרזת העצמאות של מדינת ישראל. לאחר פטירתו, נקרא פארק המים הגדול ברחובות על שמו. וכן רחוב ראשי בקריית המדע. וייסגל ורעייתו טמונים בחלקה מיוחדת במכון ויצמן לרגלי הגבעה שבה שוכן בית הנשיא הראשון.